Foreningen Ordkraft

Portrætfoto af Jonny Hefty. Han kigger på en plastikræv, som sidder på hans skulder
Foto: Lasse Sand

Jonny Hefty

Den aalborgensiske graffitimaler, forfatter og rapper har hærget den danske hiphop- og metalscene siden slutningen af 80’erne med udgivelser som ”Hængerøv og håndtegn”, ”Jorden er giftig”, ”Gamle dreng” og den legendariske ”Muggen Røv (Til Dit Ansigt)”.

Jonny Hefty er egentlig en karakter, som opstod i 1998. Bag kunstnernavnet gemmer sig Jakob Ørum, en ung mand på 50 år, uddannet bachelor i dansk og medievidenskab, bosat i Aalborg og familiefar.

”Jeg arbejder meget med ordspil, dobbeltbetydninger, multirim, narrative strukturer, intertekstuelle referencer og opbygning af nærmest filmiske universer i min lyrik – selvom nogle sikkert opfatter mig, som en, der bare står og råber RØV!”, fortæller Jakob.

Jonny Hefty har arbejdet med Jøden og Niarn. Han skriver tekster om livet i ’Aalleren’ lige fra hash og hestepiger til hængerøv og hættetrøjer.

I 2014 modtog Hefty Den NORDJYSKE kulturpris og i 2020 gik Ordkraftprisen til den aalborgensiske multikunstner for sit lange og banebrydende arbejde med den alternative og pulserende ungdomskultur.

Vi glæder os til at opleve Jonny Hefty åbne sluserne i skøn forening med bassisten Kenneth Dahl til Ordkraft 2021.