Foreningen Ordkraft

Maria Helleberg og Katrine Marie Guldager
Foto: Robin Skjoldborg (Maria Helleberg) og Politikens Forlag (Katrine Marie Guldager)

Familiejournal – er der noget galt? Forfatteraften med Maria Helleberg og Katrine Marie Guldager

torsdag 25. november 2021 kl. 19:00 - 21:00
Pris kr. 150

Kom og hyg dig med dine naboer og andet godtfolk, når de to forfattere Maria Helleberg og Katrine Marie Guldager gæster Nøvling Forsamlingshus. 

Taget på ordet, er en familiejournal en form for dagbog over en families liv og kriser. Netop noget denne aftens forfattere begge to har arbejdet med i deres seneste romaner. Hos Maria Helleberg er det sygdommen alkoholisme som spøger i familiejournalen, mens det for Katrine Marie Guldager er farens pludselige død i en ulykke, der er overskriften.

Maria Hellebergs roman ”Barnet fra Thy” er tredje bind i den slægtshistorie, som også omfatter bestsellerne ”Kvinderne fra Thy” og ”Søstrene fra Thy.”  Bogen, der er inspireret af Hellebergs egne oplevelser, handler om Maria der bliver født i 1956. Hendes forældre hylder den nye tids idealer - alt synes muligt - men et eskalerende alkoholmisbrug, hemmelige affærer og et snigende vanvid truer med at splitte hele familien ad. En barsk og rørende roman, virkelig og helt almindelig, samtidig.

Katrine Marie Guldagers far og hendes bedste veninde døde indenfor den samme uge, da forfatteren var 21 år, hvilket har sat dybe spor både i hende selv og i resten af familien. I den autofiktive roman ”Det samme og noget helt andet” sætter Katrine Marie Guldager fokus på det at være eller blive fremmed for de mennesker, der har kendt dig hele livet, og om hvordan der er at tage svære personlige beslutninger, som også påvirker resten af familiens medlemmer kraftigt. Et dybt familieportræt om valg og konsekvenser.

Så kom og hør dem fortælle om deres romaner og deres familieskæbner. Vi har jo alle sammen en familie om vi vel det eller ej – og hvem ved – måske kan du gå hjem lidt bedre rustet til at klare dig i din egen af slagsen.

Vi ses i familiejournalen! 

Imellem de to forfattersamtaler underholder Albert Reinholdt med sin kontrabas. Albert Reinholdt fik i 2018 prisen Årets Nordjyske Jazznavn. Sin unge alder til trods har han boet og studeret på Cuba, været på tur og indspillet i flere dele af verden, herunder Brasilien, Italien, Spanien, de baltiske lande og selvfølgelig Danmark rundt. Han har været ind og ud af konservatoriet et par gange, og har levet som selvstændig musiker fra en alder af blot 21 år.

 

I billetprisen er inkluderet kaffe og kage i pausen.

Aalborg Boghandel sælger forfatternes bøger og andet godt for bogelskere.

Samarbejdspartnere: Ordkraft og Landdistriktspuljen.